Valitse sivu

Dynamoultra on rento ja hauska kestävyysjuoksuhenkinen tapahtuma. Voit osallistua kaikkiin päivän lenkkeihin tai vain yhteen ja mihin aikaan vain, juosta, kävellä tai vaikka pyöräillä. Emme ota tätä liian vakavasti: aikaa ei oteta, ainoastaan matka lasketaan. Jokaisella on oma tavoite, parhaita ei listata. Tavoite on että mahdollisimma moni voi tulla mukaan.

Ultraintervalli olisi kaiketi oikea termi, vaikka emme tätä niin ultran kannalta ota. Ryhmässä menemme 8 kertaa 12.5km kolmen tunnin välein vuorokauden ajan, mutta jokainen voi suunnitella oman jaksamisen mukaan. Suomessa järjestetään muutamaa ultraintervallia vuodessa ja tapahtuma muotona tämä ei ole kovinkaan vanha. Itse kuulimme tästä vuonna 2019, jolloin pidimme pienen juoksutapahtuman pienelle porukalle.

Viime Vuonna oli mukavasti porukkaa mukana ja moni teki henkilökohtaisen ennätyksen vuorokauden aikana juostuna matkana. Esimerkiksi 50km voi jakaa noin 6 tunnin välein juostuksi lenkeiksi, jolloin välissä kerkiää reilusti palautua.

Voit juosta yksin, omassa porukassa tai ryhmässä. Ryhmän tavoitteena on juosta 12.5km matka noin puolentoista tunnin aikana jolloin lepäämiseen jää toiset puolitoista tuntia. Päivän pidetessä pienetkin jutut alkaa naurattamaan enempi ja uusia tuttavuuksia liittyy joukkoon.

Vuorokauden aikana juostaan 8 kertaa 12.5km lenkki Köykkyrin poluilla. Todennäköisesti merkkaamme maastoon ainakin kaksi lenkkiä, joten samaa kierrosta ei tarvitse kiertää koko ajan. Lenkkien GPX tiedostot tulevat ladattaviksi juuri ennen tapahtumaa, jolloin voit ladata reitin myös urheilukelloon tai puhelimeen. Reittikartta tulee myös nettiin, jonka avulla voit paikantaa itsesi puhelimen avulla reitillä.

Jokainen juoksija varaa itselleen tarvittavat varusteet ja eväät mukaan. Jotain pientä pystymme järjestämään paikan päälle, kuten kahvia, sipsejä ja jäätelöä.
Makuualusta tai patja on hyvä olla, siinä on kiva levähtää tauon aikana. Meillä on Pyrinnön maja liikuntasaleineen käytettävissä joten siltä voi varata itselleen sopivan paikan ja laittaa leiri pystyyn.

Koska kyseessä on ultra tai pitempi kestävyysjuoksu, energiaa kannattaa olla mukana. Energian ja nesteytyksen käyttö on hyvin yksilöllistä. Osa pystyy juoksemaan pienelläkin energialla pitkiä matkoja toiset tarvitsevat energiaa jotta jaksavat mennä. Tämä täytyy jokaisen testata itse mikä toimii ja miten.

Tänä vuonna mukana on jotain uutta, pimeys, juoksemme osan matkoista syyskuisessa yössä, joten lampuille on tarvetta. Päätimme kevään aikana siirtää Dynamoultran syksyyn koronan vuoksi. Vuoden päästä palaamme tapahtuman kanssa alku kesään, ja tapahtumassa pääsee jälleen testaamaan kesän kestävyyskuntoaan NUTS ja muihin ultrajuoksuihin.

Käy ilmoittautumassa pallohukassa.com sivun kautta ainakin yhdelle lenkille, jotta tiedämme kuinka paljon porukkaa on tulossa ja suurinpiirtein mihin aikaan. Voit jälkikäteen lisätä osallistumista jos innostuit juoksemaan enempi. Osallistumismaksulla katamme tapahtuman vuokra ja muut kulut ja pystymme varautumaan paremmin mikäli mahdollisimma moni ilmottautuu hyvissä ajoin.

Pallohukassa ry on perustettu pyörittämään tapahtumaa ja muuta toimintaa jäsentensä ja muiden kanssa lähialueella. Toimimme Kempeleessä, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan niin läheltä kuin kaukaa. Pääset seuraamaan mitä puuhaamme IG:n tai FB:n kautta, välistä muistamme myös päivittää www-sivua.

Ei muuta kuin ilmottautumaan Dynamoultraan ja nähdään siellä.

 

Terveisin,

Pallohukassa poppoo.

https://pallohukassa.com
https://www.instagram.com/pallohukassa/
https://www.facebook.com/pallohukassary