Valitse sivu

Moikka moi! Olen Laura,

 uusin tyyppi jolla on pallo niin sanotusti hukassa. Tykkään oikeastaan vähän kaikesta ja kaikista (mutta eniten suklaasta), jonka takia ehkä olen päätynyt ja päässyt mukaan Maijan ja Karin Pallohukassa-porukkaan. Paljon intoa ja puhetta, lopussa muutama voimasana, niillä on tähän saakka elämässä pärjätty ja menty eteenpäin, niillä mennään myös jatkossa.

Työkseni istun päivät tietokoneella ja mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän keho alkaa kaipaamaan vastapainoa istumiselle. Onnekseni naapurini Iida ja Markus kertoivat minulle vuosia sitten toiminnallisesta harjoittelusta ja sen hyödyistä ja saivat minut houkuteltua Dynamosalille, jossa olen tutustunut aivan mahtaviin tyyppeihin, muun muassa Maijaan ja Kariin (ja niin moneen muuhun!).

Yhdessä on aloitettu nollasta, hiki on virrannut, kunto on alkanut kehittyä ja ensimmäiset leuatkin on porukalla salilla vedetty. Pari vuotta sitten Kari alkoi vetämään saliporukalle juoksutreenejä kerran viikossa ja jossakin vaiheessa minäkin uskaltauduin mukaan, vaikka kynnys lähteä mukaan oli korkea, koska juoksemisessa oli lähes kymmenen vuoden tauko. Juoksumeriittejä ei paljoa ole: yksi puolimaraton vuonna 2009 johon treenasin jollakin netistä löytyneellä kolmen kuukauden harjoitusohjelmalla. Puolikas sujui hyvin, mutta sen jälkeen juoksuinto lopahti ja sitten juokseminen jäi vuosiksi lasten, talon rakentamisen ynnä muiden arkisten asioiden jalkoihin.

Vuonna 2020 osallistuin Dynamoultraan, koska tapahtuma kuulosti ideana jo niin tyhmältä (100 km juoksua vuorokauden aikana), että pakkohan siihen oli osallistua mukaan, jotta näkisi millaista porukkaa sitä oikein tuollaiseen hullutukseen on saatu mukaan. Osallistuin kävellen yhdelle lenkille, koska juoksua ei tuossa vaiheessa tullut treenattua kuin satunnaisesti. Pikkuisen kuitenkin kaihersi ne juoksijoiden selät, jotka painui metsän uumeniin ja lopulta hävisivät näkyvistä… Ehkä minäkin vielä joskus?

Sitten se ”joskus” koitti keväällä 2021 kun Maija kysyi, että alkaisinko valmennettavaksi hänen opintojaan varten. Vastasin empimättä: kyllä! Samassa sitten pitikin miettiä, että mitäs me aletaan treenaamaan ja mikä on tavoite. Tavoite on: Laurasta juoksija ja Dynamoultrassa juosten kaksi kierrosta (2 x 12,5 km). Tuossa vaiheessa tavoite tuntui kaukaiselta mutta nyt 13 treeniviikkoa myöhemmin tavoite tuntuu jo mahdolliselta. Mielessä on hiipinyt ajatus jopa kolmestakin kierroksesta, mutta se jää nähtäväksi.

Dynamoultra järjestetään Kempeleen Köykkyrin metsissä 4.9.2021 ja nyt haastan sinut lukija mukaan: lähde mukaan vaikka kävellen ja yhdelle kierrokselle! Pääset mukaan mahtavaan porukkaan ja voit saada liikunnan kipinän itsellesi. Ja ehkä ensi vuonna se olet SINÄ, joka juoksee Köykkyrin metsissä 25 km. Tai jopa enemmän!