Valitse sivu

20 vuotta nörttinä, sitä kun istuu aluksi 8 tuntia töissä sekä 4 tuntia vielä kotona tietokoneen äärellä ja sitten sinulle yhtäkkiä lykätään nippu TyKy-seteleitä, että käytä nuo. Mitä minä näillä teen, no vaimo oli huomannut viereen avatun uuden salin – Dynamosali – sinne sitten tutustumaan, nippu niitä TyKy-seteleitä taskussa. 

Taisi olla 2015 alkuvuosi, olikohan vielä tammikuu, kun kaikki aloittaa kuntoilun. Eihän minulla mitään oikeita lenkkareita ollut, saati sisäkenkiä, mutta porukka veti sisään, ja pikkuhiljaa innostus alkoi kasvamaan, rautakin alkoi nousemaan. Sitä oppii vanhana uutta, mm. mikä on epäkäs tai forkku.

Juoksemaan olen kerran aikaisemmin yrittänyt ja siinä epäonnistunut, lopetin yhtä nopeasti kuin aloitin. Salilla alkoi juoksutreenit ja päätin kokeilla. Mata meitä juoksutti ja valisti. Kipinä alkoi kasvaa, kun huomasi pystyvänsä johonkin mihin aikaisemmin ei. Ensimmäinen 10 km matkan olen varmaan juossut 2015 keväällä, 15 km ExtremeRun kesällä. 2016 34 km Karhunkierros NUTS ja 2017 53 km. 83 km meni 2019 ja 100 km vuorokauteen tuli 2020.

En voi sanoa olevani juoksija, mitään kiksejä tuosta hommasta en saa. Ei tule sitä eurofiinitunnetta lenkin jälkeen, mutta vallan mainio tapa kohentaa kuntoa ja pysyä kunnossa. Sitä on alkanut arvostamaan sitä, että pystyy tekemään asioita mitä aikaisemmin ole nuorempana pystynyt, näin yli 40 vuotiaana. Voisi vaikka laittaa tavoitteeksi juosta maratonin sitten kuivana vanhana vaarina. 

 

Kaikki liikkumis lajit kiinnostaa, niin pyöräily tai juoksu, mutta uinti ja hiihtäminen on hakusessa. Ja jos metsään lähdetään niin suo löytyy aina.

Suunnistus alkoi kiinnostamaan ja varsinkin rogaining ja siitä alkoi kehittymään pallohukassa.com. Nimi tulee siitä, että kartalla rastimerkki on pallo ja se on hukassa. Matalan kynnyksen suunnistusta, karttapalvelut ja muut sinne, mutta Ikuisuus projekti mikä ei koskaan valmistunut sellaisenaan, tai ei vielä.

Ensimmäinen Dynamoultra oli 2019, ja todettiin heti, että tämä pitää järjestää uudestaan. 2020 Laitettiin yhdistys pystyyn – Pallohukassa – koska nimi, domain, FB, IG ja web-sivut olivat valmiina. Ei muuta kuin paperit vetämään, ja katsomaan mihin tämä johtaa. Suunniteltiin kovasti kesää 2020, mutta koronan takia mitään laajaa tapahtumaa ei pystytty pitämään, mutta tapahtuma oli hauska, ja ainakin me tykkäsimme. Lisäksi monella paukku omia km ennätyksiä, ja palautetta tuli, että saa järjestää jatkossa. 

Olin seurannut vierestä seikkailukisa hommaa – Gabby Adventure – ja ‘mielenkiintoiset’ jutut kisoissa ja treeneissä. Nyt onkin Geopark Challenge osallistuminen hankittuna kesälle 2021. Sitä kohti tässä kovasti treenataan,  24 h menee voittajalla, meillä ‘hieman’ enempi, mutta pitää siitä kirjoittaa myöhemmin lisää.